
Gygrestolen med barn, en fin topptur for hele familien.
| Topptur | 14 km | Vanskelighetsgrad: Krevende | Tid: 4,0 timer | Område: Gygrestolen en fantastisk topptur med barn og hund. | Gygrestolen naturreservat | Bø | Telemark |
Hvordan kommer man seg til Gygrestolen med familien?
Fra Drammen så kjører man E134 til Notodden. ved Notodden flyplass så tar man til venstre inn på reshjemvegen, og krysser over flystripa. Følg Reshjemvegen helt til du kommer til Bø. I Bø så tar du inn på 359 Lundevegen. Når man kommer til Uvdalvegen så tar man av her og følger denne frem til parkeringen til Gygrestolen.
Hvis du klikker deg inn på kartet vårt som ligger i bunn på saken så kan du velge Gygrestolen og sende veibeskrivelse direkte til din telefon.
I dag gikk turen til Bø i Telemark og Gygrestolen. Dette er en tur vi har hatt lyst til å gå helt siden vi så den på 71 grader nord. Gygrestolen er ett av naturens pussige og imponerende byggverk som vanskelig kan beskrives med ord.
Kan man gå til Gygrestolen med barn? Ja, man kan fint gå til utsiktspunktet for gygrestolen med turvante barn. Ønsker man å komme ut på selve stolen så må det klatres.

Gygrestolen 12 August 2023.
Vi ankom parkeringen ca 10:30, og da var det ett par bobiler og noen utenlandske turister der som gikk omtrent samtidig med oss.

Gygrestolen strålte imot oss i ett helt nydelig augustvær, og det var deilig å kjenne stresset forlate kroppen i ett skogkledd landskap etter en usedvanlig begrederlig juli måned… Vi kjente allerede at det å gå til Gygrestolen med barn kom til å bli en god tur for alle sammen.
Det vart som å gå innover i en eventyrskogmed mange store og små røtter som var vasket rene av alt flomvannet som nettopp hadde vært.

Sjelden har vi sett så mange knallrøde fluesopper lyse opp rundt stien mens vi går.
Det var nesten så vi forventet at en liten alv skulle titte frem rundt hvert ett hjørne.



Turen til Gygrestolen med barn.
Det ble lett stigning nesten helt fra starten av, og oppover var det laget noen fine bruer av stein. Det er lagt ned betydelig med arbeid, tålmodighet og glede bak noe sånt. Turen er en rundløype som er godt merket.
På grunn av uværet sommeren 2023 var deler av stien ødelagt, noe som førte til at vi måtte gå små omveier.
Selv om skogen virker avkjølende på varme sommerdager så måtte vi legge inn godt med drikkepauser. Klok av skade fra tidligere turer hadde vi denne gangen med nok vann. Vår trofaste turvenn Kuling hadde også mange steder å fylle på med vann, og det trengs jo når du skal markere på hver eneste lille stein på turen…
På turen opp til Gygrestolen med familien så gikk vi forbi noen trær som eremittene hadde pusset opp. Da slo det oss hvor indianerne hadde hentet inspirasjon til mønstrene på totempælene sine. Kanskje tilogmed hieroglyfene til Egypterne hadde hentet inspirasjon på samme plassen? Ansikter, dyr og mennesker er bare noe av det vi så ut av mønstrene til de aktive eremittene.






Toppen med utsikt til Gygrestolen.
Enkelte steder på stien var det bindt fast tau som man kunne dra seg opp de verste kneikene.
Turen opp til toppen gikk i fint skogsterreng, men innimellom var det åpne områder som man kunne nyte utsikten. Det var mange som gikk på tur idag, og det hendte vi ble forbigått av andre familier med tennåringer på tur til toppen. Varmer ett mammahjerte å se at det ikke bare er TikTok og sosiale medier som gjelder hele tiden. Frisk luft, natur og opplevelser er like viktige.
Det var ganske mange på toppen når vi kom opp. ca klokken 12:00, så det betyr at mange hadde valgt motsatt rute av oss opp til toppen.
Hvor lang tid bruker man til Gygrestolen? Vi brukte ca 1,5 timer fra parkeringen og opp, pluss 45 minutter ned igjen.




Turen ned.
Turen til Gygrestolen med barn ga oss mange utsiktspunkter, og flere ble det på turen ned.



Det ble tid til litt droneflygning på toppen, og det var også noen klatrere som brukte drone for å planlegge klatreruten til toppen. Det ser spennende ut å klatre opp på selve Gygrestolen, men da bør man ha erfaring, evt. gode klatreguider. På nedturen var det bratt det første stykket. Vi fikk se Gygrestolen fra Maurnatten, og det anbefales å følge skiltet opp hit. her får man også se steinrøysa forran Gygrestolen, og det får man jo til å undre seg på når resten kommer ned…Det kom en bekk til syne, og Kuling syns det var på sin plass med ett par svømmetak her.



Vi var nede ved parkeringsplassen ca kl: 14.00. Da var begge parkeringsplassene fulle av biler.
Vi var veldig fornøyd med at vi gikk såpass tidlig som vi gjorde.
Jeg klarte forøvrig å rote bort førerkortet mitt på turen opp, så det ble en ny klok av skade opplevelse – Ikke ha førerkortet og kreditt kort i mobildekslet…
På parkeringsplassen så må man betale med Vipps, og det hadde jo vært enklere å få til om man ikke måtte gå lange runder rundt for å finne signal. Så flere biler hvor man hadde gitt opp og skrevet en lapp på ruta i tilfelle kontroll.
En helt fantastisk tur i ett nydelig vær. Vi bor i ett land med mange naturopplevelser.

Har du lyst til å se flere bilder fra turen, besøk gjerne vår Flickr konto.